2021-08-24 16:23:24• hírek • Szatmár.ro

Osváth Richárd - már csak az aranyérem hiányzik a gyűjteményből

Augusztus 24-én vette kezdetét Tokióban a paralimpia, amelyen a szatmárnémeti származású Osváth Richárdnak is szurkolhatunk, ahol azt tettük a londoni és riói ötkarikás játékok esetében is.

Ricsi a Magyar Paralimpiai Válogatott tagjaként két versenyszámban főszereplő lehet: az egykori vívó most kerekesszékes kard egyéniben és tőr egyéniben is pástra gurul. Előbbi versenyszámban augusztus 25-én lesz a verseny, utóbbiban pedig augusztus 28-án.


A Szatmár.ro riportere néhány nappal ezelőtt érte el őt telefonon, amikor épp a frankfurti repülőtéren vártak csatlakozásra Tokió felé. Mint megtudtuk, a karrierjét a Csipler Sándor Vívóteremben elindító sportoló jelenleg háromszoros paralimpiai érmes, világ- és európabajnok – most pedig tovább bővítené az olimpiai éremkollekciót, hogy egy (vagy akár több) érem, lehetőleg arany is bekerüljön a gyűjteménybe.


„A mezőnyt ismerem, az éremesélyesekkel is vívtam már: volt hogy legyőztem őket, volt hogy ők nyertek, szóval a mostani küzdelem kimenetele eléggé kérdéses, hajszálnyi különbség vezethet győzelemhez vagy vereséghez” – mondta Osváth Richárd.


És hogy mit kívánjunk neki így, a verseny előtt? Különösebb babonája nincs, ezért ő azt kérte, hogy annyit: érezze és élvezze a vívást. Akkor nagy baj nem történhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: